Skørping Tennisklub rammer Nordjyske

12. juni 2017 14:32 , af Jonathan Bentholm

Mandag d. 12/6 bragte Nordjyske følgende artikel:

Unge trænere med succes i tennisklub

PLAN: Har med nye initiativer på kort tid fordoblet skrantende medlemstal

SKØRPING: De seneste 10 år er medlemstallet i de nordjyske tennisklubber generelt halveret, og i Skørping Tennisklub har de oplevet det samme problem.

Men denne uheldige udvikling er der nu sat en effektiv stopper for, efter at fire unge trænere i klubben i forlængelse af den årlige generalforsamling sidst i april har taget et usædvanligt initiativ og siden har banket medlemstallet op til mere end det dobbelte til de nuværende 120 medlemmer.

- På tidspunktet for generalforsamlingen var der nemlig blot knap 50 medlemmer i tennisklubben. Dette problem syntes vi fire unge trænere at vi gerne ville gøre en aktiv indsats for at ændre. Også set i lyset af at klubben her i maj kunne fejre 40 års jubilæum, forklarer Jonathan Bentholm.

En række nye sjove initiativer

Sammen med ungdomstrænerne Eva Kold, Frederik Beltoft og Carl Lassen besluttede Jonathan Bentholm i forlængelse af generalforsamlingen, at der nu skulle ske noget nyt i klubben for at sikre dens overlevelse.

- Bestyrelsen godkendte og gav grønt lys for vores udarbejdede planer. Et af de første tiltag var at etablere voksenintroduktion til tennis, hvor spillerne får styr på de basale grundslag i tennis. For blot 500 kroner kunne de voksne som et jubilæumstilbud få prøvetimer over fem søndage samt en gratis ketcher, og beløbet dækker også medlemskab af tennisklubben resten af året mod den normale pris på 750 kr., oplyser Jonathan Bentholm og tilføjer:

Håber begejstring vil smitte

- Voksenintroduktionen er med 25 tilmeldte blevet en stor succes, og for manges vedkommende har der været tale om at få genopfrisket deres tennisspil fra ungdomsårene. Vi fire unge trænere håber så at deltagerne fremover får så meget ny lyst

til tennis, at de bliver faste medlemmer af tennisklubben.

På samme tid håber de fire unge trænere i Skørping at forældrenes nyopdagede begejstring for tennis måske også vil smitte af på deres børn, så de også dukker op i tennisklubben i Sdr. Kirkegade i Skørping som aktive spillere.

Jonathan Bentholm har selv spillet tennis i Skørping lige siden han var fem år gammel, og begge hans forældre spiller også fortsat tennis.

Samvær om grill og tennis

De fire unge trænere er også aktive med hensyn til at træne 35-40 juniorspillere i klubben mandag og torsdag aften på baneanlægget.

For at skabe et socialt sammenhold blandt de unge spillere i klubben og andre i lokalområdet står de også bag initiativet til at være værter bag jævnlige eftermiddags- og aften arrangementer med overskriften grill og tennis.

Her er der indtil videre blevet råhygget ved de to første alkoholfrie arrangementer ved klubhuset.

Nye mål med antal i klubben

Selv om medlemstallet med de fire unge træneres nye initiativer allerede har betydet en stigning fra knap 50 til nu omkring 120, så har de allerede sat sig nye mål med hensyn til antallet.

- Vi håber senere i år at nå op på 150 medlemmer. Når vi ind imellem snakker med de ældre medlemmer, kan de fortælle om at der i de rigtig gode tider i tennisklubben her i Skørping har været helt op over 300 medlemmer. Så det bliver måske vores næste mål, men i så fald vil alle tre baner vist nok også blive fuldt bookede, erkender Jonathan Bentholm.

I lighed med de to andre mandlige ungdomstrænere er han 17 år gammel, mens Eva Kold med sine 18 år er alderspræsident i gruppen.

Kilde: Nordjyske